Sposób przygotowania

wiśnie,
15-20 dag cukru na 1 kg wiśni.

Wiśnie przebrać, umyć i wydrylować zachowując wyciekający sok. Układać warstwami w wyparzonych słoikach przesypując cukrem. Rozlać zebrany sok mniej więcej równomiernie. Brzegi słoików dokładnie wysuszyć i zakręcić wyparzonymi wieczkami.
Pasteryzować 20 minut duże i 15 minut małe słoiki. Można jeść niemal natychmiast gdy wystygną, ale szkoda... Lepiej zostawić na czas, kiedy świeżych już nie będzie.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Kryska73

    pięknie wyglądają!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    no,no!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ale widok,super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Już widzę te zimowe desery z wiśniami :)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pyszności;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    uwielbiam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !