Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie w soku własnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie w soku własnym

wiśnie,
15-20 dag cukru na 1 kg wiśni.

Wiśnie przebrać, umyć i wydrylować zachowując wyciekający sok. Układać warstwami w wyparzonych słoikach przesypując cukrem. Rozlać zebrany sok mniej więcej równomiernie. Brzegi słoików dokładnie wysuszyć i zakręcić wyparzonymi wieczkami.
Pasteryzować 20 minut duże i 15 minut małe słoiki. Można jeść niemal natychmiast gdy wystygną, ale szkoda... Lepiej zostawić na czas, kiedy świeżych już nie będzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 24.05.2013 08:51
uwielbiam...
Andysz 26.04.2012 21:20
pyszności;)
ZEWA 08.08.2011 14:32
super
Koper 02.08.2011 20:15
Już widzę te zimowe desery z wiśniami :)
kochanyptysiu 07.03.2011 10:35
ale widok,super!
Smakosz6 26.10.2010 11:58
no,no!
Kryska73 21.10.2010 17:23
pięknie wyglądają!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak