Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z kremem budyniowym i owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
masło 3/4 kostki
cukier 3 łyżki
budyń śmietankowy 2
mleko 2 i pół szklanki
galaretka ananasowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z kremem budyniowym i owocami

Masło posiekać nożem, dodać do niego mąkę i cukier. Szybko zagnieść ciasto. Teraz możesz uformować kulę i włożyć na pół godziny do lodówki lub od razu cienko rozwałkować. Ciasto może się trochę kruszyć, ale nie należy się tym przejmować. Przełóż rozwałkowany placek do formy na tartę lub na średniej wielkości blachę do pieczenia. Dokładnie wylep brzegi i nakłuj widelcem w kilku miejscach. Piecz w temperaturze 180°C aż ciasto ładnie się zrumieni.

Przygotuj budyń wg przepisu, używając mniejszej ilości mleka (2 i pół szkl), i wylej na kruchy spód. Kiedy przestygnie ułóż na wierzchu owoce i zalej dobrze przestudzoną galaretką przyrządzoną ze szklanką wody (zamiast dwóch podanych w przepisie).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak