Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan z ogórkiem i cebulką z patelni

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 mały
ogórek 0,5 szt
cebula 0,5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan z ogórkiem i cebulką z patelni

Bakłażan pokroić w plastry.. posolić z obu stron..
po ok pół godziny wypłukać i osączyć na sicie
Cebulę pokroić w piórko, podsmażyć i zdjąć z patelni
Na tym samym tłuszczu ułożyć bakłażan i przyrumienić z obu stron..
patelnie lekko zsunąć na bok i przełożyć bakłażan na jeden stosik, wrzucić pokrojony na plasterki ogórek.. szybko zeszklić
Dodać wcześniej usmażoną cebulkę i delikatnie przemieszac..

wyłożyć na talerz, posypać solą pieprzem i szczypiorkiem
Ja uwielbiam takie danie z chlebem z masłem..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 21.04.2012 15:46
pycha
caroline1983 30.04.2011 11:03
Super wyglada i pewnie też tak smakuje
ZEWA 31.01.2011 20:24
zgadzam się, pięknie i na pewno smaczne
Koper 31.12.2010 04:34
Wygląda pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak