Sposób przygotowania

Bakłażan pokroić w plastry.. posolić z obu stron..
po ok pół godziny wypłukać i osączyć na sicie
Cebulę pokroić w piórko, podsmażyć i zdjąć z patelni
Na tym samym tłuszczu ułożyć bakłażan i przyrumienić z obu stron..
patelnie lekko zsunąć na bok i przełożyć bakłażan na jeden stosik, wrzucić pokrojony na plasterki ogórek.. szybko zeszklić
Dodać wcześniej usmażoną cebulkę i delikatnie przemieszac..

wyłożyć na talerz, posypać solą pieprzem i szczypiorkiem
Ja uwielbiam takie danie z chlebem z masłem..

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Wygląda pięknie
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    zgadzam się, pięknie i na pewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Super wyglada i pewnie też tak smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !