Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę .Dodajemy szklankę cukru ,a po chwili żółtka.Zwalniamy obroty miksera i wsypujemy szklankę mąki tortowej ,2 łyżki mąki ziemniaczanej,kisiel i proszek do pieczenia.Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160* C przez 35 minut .Po upieczeniu placek kroimy na dwie równe części .Krem do karpatki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu .Galaretki rozpuszczamy również wg przepisu .Galaretki studzimy .Przygotowanym krem smarujemy jeden placek biszkoptowy ,przykrywamy drugim .Lekko dociskamy .Gdy galaretka stężeje wylewamy na wierzch .Dla urozmaicenia układamy kawałki owoców.Wstawiamy do lodówki.

Komentarze

  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    mmm pychotka! :) az mam ochote na to cudo:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    wygląda super!
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ciasto- rewelacja!!!!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wygląda rewelacyjnie! Mogę prosić kawałek? ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Poproszę porcyjkę do kawy:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda przepysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubię takie deserki - pycha!
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszności, lubię takie ciacha
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wygląda smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wygląda smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !