Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z cytrusami :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 czubata łyżeczka konfitury z gorzkich pomarańczy,sól,pieprz mielony
masło 2 łyżki
mąka 4 łyżki
pstrąg 4 filety
cytryna 2 szt.
pomarańcza 1 szt.
grejpfrut czerwony 1/4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z cytrusami :

Delikatny pstrąg macerowany w soku z cytrusów

Sok z cytryn i pomarańczy , grejpfruta zmieszać z konfiturą , 2 łyżkami oleju , 1/2 łyżeczki pieprzu , szczyptą soli . Filety z pstrąga zalać marynatą i zostawić w lodówce na godzinę. Wyjąć z marynaty , osuszyć , posolić, posypać pieprzem, oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać połowę masła z olejem i usmażyć na rumiano filety z obu stron .
Pstrąg który poleży w sosu z cytrusów jest wyjątkowo delikatny - pięknie pachnie , a konfitura z pomarańczy nadaje mu wspaniałego smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak