Sposób przygotowania

1. CIASTO: Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem, sodą i 4 łyżkami kakao. Dodać olej i wodę. Wymieszać plastikową łopatką. Wstawić do piekarnika (200 stopni) na około 30 minut (patyk powinien być suchy).
2. POLEWA: Margarynę rozpuścić. Jak się zagotuje, dodać cukier. Wymieszać. Dodać kakao, mleko i wodę. Wymieszać.
3. Ciasto polać gorącą polewą i ozdobić mieszanką studencką

*Zainspirowana przepisem znalezionym na stronie: http://rogalik.blox.pl/2009/10/Proste-ciasto-z-Bosni.html . Przepis został jednak przeze mnie zmodyfikowany.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Zapomniałam dodać, że po wymieszaniu ciasta należy wylać je na wysmarowaną margaryną i posypaną tartą bułką małą formę. Wymieszały się również składniki: CIASTO: 2 szklanki mąki, 1 szklanka cukru, proszek, soda, 4 łyżki kakao, olej, woda, POLEWA:5 łyżek cukru, dwie łyżki mleka, 2 łyżki wody, 3 łyżki kakao, 80 gramów margaryny
  • 0
    original
    Opublikowano

    lukoszek88

    szybko i pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !