Sposób przygotowania

Obraną cebulę, pokroić, zalać wodą, osolić, dodać pieprz. Ugotować do miękkości w takiej ilości wody, aby pokryła cebulę. Gdy cebula zmięknie, wlać ocet. Przetrzeć przez sito, dodać żółtka. Naczynie z zawartością ustawić na parze i podgrzewać. Ubijając sos, dodawać powoli stopione masło. Gotowy sos przyprawiać solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Sos jest idealny do ryb gotowanych, potraw z drobiu oraz warzyw.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    całkiem fajny muszę wypróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super dodatek do mięsa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo dobry i szybki sosik
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    jeszcze nie próbowałam,ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !