Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
masło 10 dag
ocet 1 łyżka
żółtko jajek 2 szt
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowy

Obraną cebulę, pokroić, zalać wodą, osolić, dodać pieprz. Ugotować do miękkości w takiej ilości wody, aby pokryła cebulę. Gdy cebula zmięknie, wlać ocet. Przetrzeć przez sito, dodać żółtka. Naczynie z zawartością ustawić na parze i podgrzewać. Ubijając sos, dodawać powoli stopione masło. Gotowy sos przyprawiać solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Sos jest idealny do ryb gotowanych, potraw z drobiu oraz warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 06.02.2014 11:29
jeszcze nie próbowałam,ciekawy pomysł
Iwusia 31.05.2013 22:39
bardzo dobry i szybki sosik
Łukasz15 30.09.2012 08:03
Super dodatek do mięsa
m1monika 14.07.2012 00:32
pycha
olkaaa 29.01.2012 00:11
fajny
olkaaa 29.01.2012 00:10
fajny
Agnik 08.08.2011 18:44
super
Katarzyna/kate1980 16.10.2010 08:11
całkiem fajny muszę wypróbować
Monika193
Monika193 04.10.2010 14:13
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak