Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
drożdże 20 g
mleko ciepłe 1 szklanka
jajko 2 szt
bułka czerstwa 2 szt
sól,gałka muszkatałowa
boczek wędzony 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: knedle

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku,dodać do mąki,wbić jajka,dodać sól i mleko,tak aby ciasto nie było zbyt twarde. Zostawić do wyrośnięcia pod przykryciem. Boczekpokroić w kostkę,przyrumienić,dodać do pokrojonych bułek i razem smażyć przez chwilę. Gdy ciasto wyrośnie,dodać boczek z bułkami,wyrobic znów ciasto i zostawić znów do wyrośnięcia.Formowaćkulki, gotować w osolonymwrzątku, ok 10 minut.Podawać polane masłem, z cebulką lub bułką tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 09.01.2012 09:50
pycha
owocówka 17.09.2011 08:20
dobre
Ewa/kalapurtka 03.09.2011 19:18
pycha
gosia561 26.08.2011 11:52
pyszne knedle
ewelina63 22.06.2011 22:12
smaczne
Mati13 28.11.2010 09:39
bardzo lubie knedle
Natalia/tubisiek 28.11.2010 08:16
pyszne są!
mehia 03.10.2010 12:17
warto, bo knedle są przepyszne :)
Jolanta41 01.10.2010 13:34
Dużo pracy , ale chyba warto !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak