Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku,dodać do mąki,wbić jajka,dodać sól i mleko,tak aby ciasto nie było zbyt twarde. Zostawić do wyrośnięcia pod przykryciem. Boczekpokroić w kostkę,przyrumienić,dodać do pokrojonych bułek i razem smażyć przez chwilę. Gdy ciasto wyrośnie,dodać boczek z bułkami,wyrobic znów ciasto i zostawić znów do wyrośnięcia.Formowaćkulki, gotować w osolonymwrzątku, ok 10 minut.Podawać polane masłem, z cebulką lub bułką tartą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta41

    Dużo pracy , ale chyba warto !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    warto, bo knedle są przepyszne :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    pyszne są!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo lubie knedle
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    pyszne knedle
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    owocówka

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !