Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salceson z podgrzybków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki 50 dkg
Żelatyna wieprzowa Prymat 15 g
olej 1 łyż
czosnek 3 łyż
rosół drobiowy 300 ml
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: salceson z podgrzybków

grzyby kroimy drobno i smazymy na oelju następnei dodajemy bulion i gotujemy do miękkości razem z przyprawami. w małej ilości bulionu rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do potrw. Mieszamy i doprawimy do smaku. Następnei plastikową butlkę bierzemy i przekrawmy na pół i wlewamy do niej bulion z grzybami. Wkładamy do lodóki do wystygniecia. Przed podaniem rozcinamy butelkę i salceson jest gotowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak