Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kapustą w środku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
kilogramowa główka kapusty
cebula 1 szt.
jajko 2-3 szt.
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sól i pieprz
ketchup pikantny
Papryka ostra mielona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kapustą w środku

Kapustę zetrzeć na tarce jarzynowej (duże oczka), posolić i odstawić do czasu puszczenia soku. Mielone wyrobić z jajkami, cebulą (pokrojoną w kosteczkę lub startą na tarce) i mąką ziemniaczaną, pieprzem i papryka. Dodać odciśniętą kapustę i dobrze wyrobić. Uformować podłużne klopsy, lekko podsmażyć, przełożyć do teflonowego garnka i podlać ketchupem wymieszanym z wodą oraz przyprawami. Gotować na małym ogniu 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 20.02.2013 07:08
również takie robię, są pyszne
misia53 15.01.2013 08:22
bardzo pomysłowe
Betka 14.07.2012 21:15
ekstra;)
Elżbieta17 09.02.2012 21:38
super:)
SylwiaMagdaSabin 24.10.2011 21:04
coś dla mnie mniam
Wacław 23.10.2011 13:33
pyszne
jolanta19 22.10.2011 17:13
też je robię
Edyta31 03.08.2011 23:06
mmm ciekawe, przepysznie wygląda :) koniecznie muszę spróbować!
Ewa111 17.01.2011 16:31
takie gołąbki są bardzo smaczne
izapozdro 31.12.2010 17:25
pycha
pacpaw 05.10.2010 07:47
ciekawe spojrzenie na gołąbki. koniecznie do wypróbowania. w najbliższym czasie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak