Sposób przygotowania

Kapustę zetrzeć na tarce jarzynowej (duże oczka), posolić i odstawić do czasu puszczenia soku. Mielone wyrobić z jajkami, cebulą (pokrojoną w kosteczkę lub startą na tarce) i mąką ziemniaczaną, pieprzem i papryka. Dodać odciśniętą kapustę i dobrze wyrobić. Uformować podłużne klopsy, lekko podsmażyć, przełożyć do teflonowego garnka i podlać ketchupem wymieszanym z wodą oraz przyprawami. Gotować na małym ogniu 30-40 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Margo

    pyszne gołąbki
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ciekawe spojrzenie na gołąbki. koniecznie do wypróbowania. w najbliższym czasie
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takie gołąbki są bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    mmm ciekawe, przepysznie wygląda :) koniecznie muszę spróbować!
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    też je robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    coś dla mnie mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    ekstra;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !