Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowy pudding z bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

po łyżce orzechów nerkowca, laskowych, włoskich
woda 3 szklanki
cukier 6 łyżek
śmietana 30% 200 ml
rodzynki 2 łyżki
ryż 1 torebka (namoczona 2 godziny w z

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowy pudding z bakaliami

Bakalie moczymy 1 h,
Zagotować wodę z 4 łyżkami cukru, dodać odsączony ryż, bakalie, gotować na małym ogniu pod przykryciem ok 1h, często mieszając.
Banany zmiksować na gładką masę, dodać masę pod koniec gotowania ryżu, masa powinna być bardzo gęsta.
Śmietankę ubić z 2 łyżkami cukru.
Nakładać ostudzony pudding do filiżanek, Udekorować bitą śmietaną i owocami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 16.02.2011 07:12
pysznosci
Natalia/tubisiek 02.10.2010 11:08
fajny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak