Sposób przygotowania

Mięso mielone mieszamy z jajkiem solą, pieprzem i oregano, wyrabiamy, formujemy małe pulpeciki wielkości czereśni i obsmażamy na oliwie.

Następnie dodajemy pokrojone w kosteczkę cebulę i czosnek a gdy zmiękną wlewamy przecier pomidorowy. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem, oregano i ostrą papryką w proszku. Dusimy na wolnym ogniu ok. 10-12 minut.

Cieniutki makaron spaghetti (spaghetti Nº1) gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek zgodnie z instrukcjami na opakowaniu (przeważnie 2 minuty) i przelewamy zimną wodą.

Na talerzach układamy porcję makaronu i polewamy sosem z pulpecikami i posypujemy startym parmezanem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Pychotka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Takie pulpecikiw sosie mozna laczyc ze wszystkim, z ziemniakami, ryzem, kasza i makaronem. Pycha, wczoraj mialam na obiad takie wlasnie kuleczki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawe;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam !
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !