Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynka z sałaty lodowej :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól 2 łyżeczki
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynka z sałaty lodowej :

Zagotować wodę z solą ( tak ok. 1,5 litra ). Sałatę przeciąć na ósemki w taki sposób by przy każdej cząstce był kawałek głąba który będzie trzymał liście tak by się nie rozpadły ( można każdą cząstkę związać delikatnie nitką by liści nie odpadły ). Gotować na średnim gazie 20 minut. W tym czasie zarumienić na maśle bułkę tartą . Wyjąć łyżką cedzakową sałatę z wody( zdjąć nitki jeśli była wiązana ). Polać sałatę masłem z bułką tartą . Posypać koperkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak