Sposób przygotowania

Pyszna wigilijna potrawa . Bardzo prosta – każdy sobie z nią poradzi .
Dobrze umyty i oczyszczony z ości filet posolić , skropić sokiem z cytryny , olejem .Ułożyć w szczelnie zamykanym szklanym naczyniu i posypać pokrojona w plasterki cebulą i marchewką .Trzymać w lodówce 24 godziny ( przewrócić kilka razy ) .
Grzyby namoczyć na 2 godziny , a potem ugotować w małej ilości wody .Odcedzić
Karpia oczyścić z cebuli i marchewki .Osuszyć . Posypać pieprzem .Oprószyć mąką , strącić jej nadmiar .
Na patelni rozgrzać masło ( najlepiej wcześniej je sklarować ) i smażyć na rumiano karpia , obracając go .Pod koniec smażenia dołożyć na patelnię prawdziwki i obsmażać je obok ryby przez ok. 5 minut .

Podawać z cząstką cytryny , ziemniakami i kapustą z grzybami .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    pyszności:) no i jak pięknie udekorowany
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Superrr przepis...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !