Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z piersi indyka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 szt
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat do posypania
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki
sok z połowy cytryny
papryka 1-2 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z piersi indyka

Mięso pokroić w równą sporą kostkę, posypać przyprawami, skropić oliwą i sokiem z cytryny, odstawić na kilka godzin.

Paprykę pokroić w kwadraty, cebulę tez na kawałki (rozwarstwić). Na szpadki do szaszłyków nałożyć mięso na przemian z cebulą i papryką, piec na grillu do zrumienienia...
Podawać z sałatą i ziemniakami z piekarnika .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 09.03.2011 11:17
Jakie piękne kolory, aż chce się zjeść:)
Katarzyna156 19.10.2010 21:29
super..jak zawsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak