Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek śląski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żur 400 ml
biała kiełbasa 20 dag
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek śląski

Włoszczyznę gotujemy z kostką rosołową i biała kiełbasą.Dodajemy liść, ziele angielskie. Po ugotowaniu włoszczyznę i kiełbasę wyjmujemy z czego tylko z kiełbasy będziemy jeszcze korzystać. Do wywaru wlewamy żur i gotujemy ok 10 min. Na koniec dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę i majeranek. Gotujemy 3 min i gotowe. Podajemy z połówką jajka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 16.07.2011 13:18
pycha
ewaa 06.07.2011 21:26
bardzo smaczny
Zoso 20.05.2011 19:52
jak dobrze być ze śląska :)
Justyna223 12.11.2010 06:13
mój mąż też go uwielbia:)
ben-ka 09.11.2010 12:10
Żurek to ulubione danie mojego męża - chyba dzisiaj mu zrobię:)
Grażyna13 02.11.2010 09:56
Pyszny, ja dodaję jeszcze boczek wędzony.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak