Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z jabłek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczypior posiekany 2 łyżki
pietruszka natka posiekana 2 łyżki
śmietana 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
cebula 2 szt
estragon 2 łyżki
olej sojowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z jabłek

Śmietanę wymieszać z olejem, przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, cukrem i pieprzem. Cebulę pokroić w piórka, wymieszać z zaprawą. Jabłka obrać i pokroić w makaronik. Połączyć z zaprawą. Dodać posiekaną natkę pietruszki, szczypiorek i estragon, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 30.07.2013 08:36
szybka i smaczna
Bernadeta 13.07.2013 08:33
świetny pomysł
Iwusia 07.05.2013 23:14
takiej jeszcze nie miałam okazji jeść
IlonaAlbertos 27.04.2012 21:24
Bardzo lubię tą surówkę. Smaczna, zdrowa, soczysta.
Anita21 28.10.2010 10:11
fajne
Margo1 02.10.2010 15:24
Też taką robię jest soczysta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak