Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa latte

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
mleko 0,5 l
cukier 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa latte

Mleko podgrzać. Musi być gorące ale nie wolno go zagotować. W międzyczasie kiedy podgrzewamy mleko przygotować kawę z cukrem w około 1 filiżance gorącej wody. Ciepłe mleko, ubić go za pomocą miksera. Wytworzy się wtedy pianka. Do wysokich szklanek wlać ok 1/3 mleka i 1/3 pianki z mleka. Chwilę odczekać kiedy mleko i pianka się oddzielą, wolnym strumieniem wlewamy kawę. Najlepiej robić to po ściance szklanki i naczyniem które ma czubek. Tak przygotowaną kawę prosto serwujemy na stół.Ważne żeby kawa miała wyższą temperaturę od mleka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 11.03.2013 16:59
pyszna kawusia
misia53 22.06.2012 11:46
taką kawkę chętnie wypiję
Krystyna32 09.03.2012 10:54
super
mili_kati 20.11.2011 14:53
pyszna kawa
Ewa111 28.07.2011 17:03
świetna kawka
SyMiki 08.07.2011 11:45
super
oliwkowa
oliwkowa 26.03.2011 23:42
Super przepis
msmariusz 11.02.2011 13:15
moja ulubiona
matii6 03.12.2010 21:33
ładnie ci wyszła,ja kiedyś robiłam i warstwy mi się połączyły
Islanzadi 15.10.2010 00:46
To musi być wspaniała kawusia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak