Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj zapiekany z serem.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 60 dag
pieprz i sól
opieńki 15 dag
śmietana 30% 125 ml
margaryna 3 łyżki
cebula biała 1
cebula czerwona 1
ser żółty 40 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj zapiekany z serem.

Mintaja lub inną rybkę np.pangę osuszamy ręcznikiem papierowym.Oczyszczone opieńki przesmażamy na masełku z pokrojoną cebulką .Do posmarowanego naczynia żaroodpornego wsypujemy nasze grzybki .Następnie układamy rybkę .Śmietanę z margaryną ,solą i pieprzem rozcieramy dokładnie .Wylewamy na przygotowana rybkę .Posypujemy wierzch starym serem i zapiekamy w temperaturze 200* przez 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 03.03.2014 19:02
pyszna rybka
Kas2 17.05.2012 22:44
świetne połączenie
anulka69 11.04.2012 09:51
super
Wafelek2601 18.11.2011 09:22
rewelacyjna rybka
ben-ka 01.06.2011 08:36
filety są pyszne,a z serem to juz rarytas:)
madi356 01.01.2011 21:49
uwielbiam ryby zapiekane z serem. Polecam każdemu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak