Sposób przygotowania

Kaczkę trybujemy oddzielając kości od mięsa tak aby mięso zostało razem ze skórą następnie nacieramy mięso solą pieprzem oraz majerankiem odstawiamy do lodówki na 2godz.Wołowinę mielimy doprawiamy do smaku dodajemy jajecznice z 2jajek(bardzo rzadka)posiekaną natkę pietruszki oraz pokrojone w cienkie plastry pieczarki wyrabiamy.Faszerujemy kaczkę zaszywamy bawełnianymi nićmi.Obkładamy jabłkami pokrojonymi w ćwiartki wstawiamy do pieca nagrzanego do 185c na 2godz. Najlepiej podawać pokrojoną w plastry na ciepło

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo fajne. Zapraszam do oglądnięcia moich przepisów. Może coś dodasz jak ja z twojej książki do ulubionych ;)
  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Pasuje na wyjątkowe okazje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    a kaczka na to to jest niemożliwe ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !