Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karnawałowe pączki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 1,5 kg
cukru 10 dag
margaryny 10 dag
jaj 7
mleko 1 szkl
drożdży 5 dag
lukier
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karnawałowe pączki

Z 1/3 części mąki oraz drożdży i mleka wykonać rozczyn. Odłozyc w ciepłe miejsce .Gdy urośnie, dodać jaja, cukier, olejek waniliowy, resztę mąki i powoli stopiona Kasie . Wyrobić ciasto. Odłozyc w ciepłe miejsce do wyrośniecia Gdy podrośnie, formować kulki, a do ich środka nakładać marmloladę różaną . Kiedy pączki podrosną, smażyć je na gorącym oleju. Po usmażeniu zimne pączki lukrujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 28.10.2010 13:00
super na karnawał ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak