Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki konserwowe mojej babci

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2-3 kg
woda 11 szkl
cukier 1 i 1/2 szkl
sól 3 łyżki
ziele angielskie
czosnek
koper
chran w kawałkach
ocet 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe mojej babci

11 szklanek wody i 0,5 l octu kieleckiego gotujemy razem z cukrem i solą. Do słoików wkładamy po kila ziaren ziela angielskiego, pieprzu, gorczycy, czosnek, koper i chrzan. Upychamy ogórki w słoikach i zalewamy przygotowaną marynatą. Zamykamy i pasteryzujemy ok 10-15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 12.10.2013 00:24
NA PEWNO PYSZNE
Anna141
Anna141 07.08.2011 19:54
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak