Sposób przygotowania

masło (lekko miekkie) miksujemy aby było puszyste; następnie (nadal miksując) dodajemy po trochu krówki; na koniec migdały mielone (nie za dużo, tak dla smaku); powstałą masę na pare chwil odstawiamy do lodówki a następnie smarujemy wafle, które mocno dociskamy; między warstwy można jeszcze posypać lekko migdałami; wafle kroimy w pasy a później na kwadraty

Spróbuj również

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    takie wafle to jeden ze smaków dzieciństwa...tylko wtedy masę Babcia gotowała powoli sama...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aida

    te Babcie... :) no ale wafelki the best!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Pyszności bez pieczenia, super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    dla wielbicieli bardzo słodkich słodkości :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    taki szybki deserek do kawki :)
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    lubie takie:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    jak ja to lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takie domowe wafelki są najlepsze.
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !