Sposób przygotowania

Lotki jest trudniej usmażyć niż pozostałe części ze skrzydełek kurczaka. Wiec po przygotowaniu pozostałych części skrzydełek z mojego przepisu na skrzydełka w płatkach, nad lotkami musimy trochę więcej popracować. Lotki obtaczamy w mace, jajku z przyprawami i pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Przy czym lotki jest dużo trudniej obtoczyć w płatkach niż pozostałe części, dlatego miejsca w których płatki się nie przykleiły należny obtoczyć dodatkowo w bułce tartej, nie pozostaną nam wtedy puste miejsca. Smażymy na oleju aż ładnie się przyrumienią,jednak w niskiej temperaturze, gotowe lotki są baaaaaaardzo chrupiące i pyszne! :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !