Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura na zielono

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory niedojrzałe zielone 1 kg
skórka z cytryny
cukier 3\\4kg
laska wanilii

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura na zielono

Cytrynę sparzamy obieramy ze skórki, pomidory również , tylko pomidora kroimy w plastry, usuńmy pestki umieśćmy na sicie zanurzamy w garnku z wrzątkiem. Gotujemy tylko minutkę. Odcedzamy . Do rondelka wsypujemy cukier i wodę [150 ml], laskę wanili i z tego musimy ugotować syrop.Zszumuj , wyjmij wanilię olejek różany, skórkę z cytryny, włóż pomidory i smaż na małym ogniu zdejmując cały czas szumowiny. Gdy zauważymy ,że pomidory zrobiły się szkliste to wkładamy do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 25.04.2012 21:12
podoba mi się;))
caralajna 11.12.2011 18:58
fajne, nie wiedziałam że niedojrzałe pomidory są jadalne
stokrotka 07.10.2010 21:29
Ciekawy przepis
Beata73 03.10.2010 15:26
musi być super!
Kate131 02.10.2010 08:10
pomidory z wanilia?koniecznie musze to kiedys zrobic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak