Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kuleczki z szynki do zupy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka gotowana 30 dag
posiekana zielenina 2 łyżeczki
kasza manna 4-5 łyżek
pieprz
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kuleczki z szynki do zupy

1.szynkę przepuścić przez maszynkę do mięsa
2. do szynki dodać posiekaną zieleninę, jajko, kaszę mannę oraz przyprawy.
3.Wyrobić na gładką masę ( ewentualnie dodać odrobinę kaszy,)
4. zwilżoną łyżką nabierać masę szynkową i wrzucać do osolonego wrzątku lub zupy
5.podawać można praktycznie z każdą zupą
6.do kulek można dodać także oddrobinę startej marchewki, żeby wyglądały bardziej kolorowo.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 27.09.2011 23:57
Ciekawe, pomysłowe, kolorowe i warte wypróbowania
mala2021 15.09.2011 15:35
warto spróbować
ewaa 27.05.2011 20:53
bardzo pomysłowe:)
Kopiko1983 01.05.2011 19:50
A to ciekawe!!!
Myszka75 08.02.2011 07:29
dla mnie też jest to nowość, koniecznie muszę wypróbować:)
kuklik 28.12.2010 15:21
super dodatek dla mnie nowość
Kate131 29.11.2010 09:47
ciekawe, nigdy nie robiłam czegoś takiego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak