Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks babciny

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
jajko 4-5 szt
cukier 1/2 szklanki
rodzynki 1 szklanka
orzechy włoskie 1/2 szklanki
morele suszone 10 szt
mieszanka keksowa 1 opakowanie
margaryna 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Keks babciny

Margarynę utrzeć z cukrem, przesiać mąkę i dodawać po 1 jajku, sodę. Orzechy i morele posiekać. Następnie rodzynki i morele sparzyć, obtoczyć w mące i dodać do masy. Wlać masę do keksówki, zrobić rowek w cieście i piec w 10stopniach 35 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 19.05.2011 06:52
apetycznie wygląda
kuklik 11.05.2011 18:00
piękny i napewno smaczny
Babciagramolka 05.10.2010 21:57
Pięknie wygląda - bardzo lubię keks .
IlonaAlbertos 04.10.2010 22:05
Śliczny, prawie jak ze sklepu :)
rosik93 02.10.2010 23:41
wypróbuje na swieta:)
Bartolomeo 01.10.2010 11:33
lubie keks

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak