Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z nóżek wieprzowych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 3 sztuki
jajko 6 sztuk
woda 3 litry
nóżki wieprzowe 4 sztuki
pietruszka 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
ocet do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z nóżek wieprzowych

Jajka gotujemy na twardo. Nóżki myjemy, oczyszczamy a następnie wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy ok 3-4 godzin, aż mięso będzie miękkie. Po ok 2 godzinach dodajemy marchewkę i przyprawy. Mięso wyciągamy, studzimy a następnie obieramy i kroimy w kostkę. Wywar przecedzamy. Dno garnka wykładamy posiekaną natką pietruszki, następnie układamy mięsko, marchewkę, jajka pokrojone w kostkę, znów mięsko, czosnek i zalewamy wywarem. Odkładamy do lodówki by przestygło. Gotową pokroić, polać octem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.12.2013 09:25
muszę spróbować
IKrakowianka 23.12.2013 17:24
pyszna jest taka galareta
Seba 17.07.2013 08:26
bardzo smaczna
Maniek2 05.07.2013 21:21
bardzo fajna galaretka
Wafelek2601 28.12.2012 10:34
Bardzo lubię
RenataZ-et 01.02.2012 20:09
dawno nie robiłam a bardzo lubię
Edyta38 29.06.2011 09:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak