Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo. Nóżki myjemy, oczyszczamy a następnie wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy ok 3-4 godzin, aż mięso będzie miękkie. Po ok 2 godzinach dodajemy marchewkę i przyprawy. Mięso wyciągamy, studzimy a następnie obieramy i kroimy w kostkę. Wywar przecedzamy. Dno garnka wykładamy posiekaną natką pietruszki, następnie układamy mięsko, marchewkę, jajka pokrojone w kostkę, znów mięsko, czosnek i zalewamy wywarem. Odkładamy do lodówki by przestygło. Gotową pokroić, polać octem. Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    dawno nie robiłam a bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    bardzo fajna galaretka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszna jest taka galareta
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !