Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 6 sztuk
ziemniaki 50 dag
ser biały 25 dag
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
ziarna słonecznika 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane

Pomidory myjemy, wydrążamy. Ziemniaki obieramy, gotujemy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Ziemniaki gotowane mielimy ze serem. Do farszu dodajemy smażona cebulę, doprawiamy do smaku. Nadziewamy wydrążone pomidory, posypujemy ziarnem słonecznika. Układamy na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 04.10.2011 23:57
super
kanu83 20.07.2011 14:07
extra
jasiek 17.03.2011 11:19
ładnie podane
bernika 01.10.2010 12:32
identyczne zdjecie dałas do faszerowanych papryk!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak