Sposób przygotowania

12 naleśników (np. piwnych z ziołami),
70 dag pieczarek,
1 duża cebula,
sól, pieprz,
1 łyżka mąki,
125 ml mleka lub słodkiej śmietanki,
olej,
sos Pindżur.

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnie razem z 2 łyżkami oleju i zeszklić mieszając. Gdy zmięknie, dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Dokładnie wymieszać i zostawić na ogniu - co jakiś czas mieszając - aż cały płyn odparuje.
Smażyć jeszcze chwilkę po czym oprószyć całość solą, pieprzem i mąką. Dokładnie wymieszać, zostawić na ogniu jeszcze przez chwilę i wlać mleko. Dokładnie wymieszać i poczekać, aż całość zgęstnieje.
Gotowym farszem nadziać naleśniki, nakładając sporą jego łyżkę na jednym z brzegów naleśnika. Boczne brzegi zawinąć do środka i zwinąć naleśnika w rulon..
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i podsmażyć naleśniki ze wszystkich stron na bardzo delikatny, złoty kolor. Podawać z gorącym sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Mm wspaniałe:) Chętnie zjadłabym taki obiadek:)
  • 5
    original
    Opublikowano

    Kryska73

    rewelacja!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    szybkie i fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    piękne zdjęcie potrawy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne to mało powiedziane
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    świetnie się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna23

    wygladaja pysznie ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    są bardzo dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Naleśniki dla mojego męża

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !