Sposób przygotowania

1 golonka
80 dkg ziemniaków
1 cebula
2 zielone papryki
2 pomidory
Sól, pieprz
5 dkg smalcu

Golonkę dobrze posolić i posmarować smalcem. Położyć do wysmarowanej smalcem brytfanny. Obok położyć pokrojoną w plastry cebulę, pomidory i paprykę. Zalać 0,5 litra gorącej wody i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 1 godziny, od czasu do czasu polewać golonkę wytworzonym sosem. Obok mięsa położyć pokrojone ziemniaki i piec do miękkości.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !