Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przysmak z golonki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: przysmak z golonki

1 golonka
80 dkg ziemniaków
1 cebula
2 zielone papryki
2 pomidory
Sól, pieprz
5 dkg smalcu

Golonkę dobrze posolić i posmarować smalcem. Położyć do wysmarowanej smalcem brytfanny. Obok położyć pokrojoną w plastry cebulę, pomidory i paprykę. Zalać 0,5 litra gorącej wody i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 1 godziny, od czasu do czasu polewać golonkę wytworzonym sosem. Obok mięsa położyć pokrojone ziemniaki i piec do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 10.08.2011 01:04
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak