Sposób przygotowania

50 g mąki
1 jajko
Sól
Mleko

Mąkę wsypać do naczynia, dodać jajo, sól i taką ilość mleka, aby ciasto było można nacierać łyżką. Wymieszać starannie łyżką na gładko, niezbyt gęstą masę. Powietrze wprowadzone w czasie wyrabiania spulchnia ciasto. Zagotować wodę z solą. Do wrzątku kłaść kluski łyżką mieszając w wodzie. Gotować pod przykryciem na małym ogniu. Kluski wyjmować łyżką cedzakową, dobrze je osączając.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    są super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !