Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rabarbar na jerzynę

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: rabarbar na jerzynę

1,2 kg rabarbaru
6 dkg masła
3 dkg mąki
5 dkg cukru

Zrobić jasną zasmażkę z mąki i masła, rozprowadzić wodą, wsypać cukier, posolić do smaku i rozgotować sos. Rabarbar krajać w małe kawałki, włożyć do przegotowanego sosu, zamieszać i zagotować krótko, aby kawałki się nie rozleciały. Jeśli jarzynka jest za kwaśna, dodać cukru. To dobry, oryginalny i zdrowy dodatek do różnych potraw mięsnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 12.06.2011 18:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak