Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto na pierogi smażone

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto na pierogi smażone

80 g mąki
50 g twarogu
10 g margaryny
Sól
20 g tłuszcz

do mąki dodać margarynę i posiekać nożem. Dodać zmielony w maszynce twaróg, posolić i zagnieść ciasto. Wystudzić je w lodówce, po czym rozwałkować, pokroić w kwadraty lub wyciąć szklanką krążki. Nakładać farsz, lepić pierogi i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 24.03.2011 18:54
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak