Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, Masło stopić i wymieszać z mąką, rozprowadzić rosołem, pdgrzewac do zawrzenia. Do zagęszczonego wywaru dodać kapary, zagotować, odstawić. Zaprawić sos żółtkiem wymieszanym ze śmietaną. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i cukrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    lubie to co słone a kapary bardzo lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczny sosik.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !