Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki(małe) 2 szt
ziemniaki 4 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pietruszka zielona
ziele angielskie 3 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
śmietana 18 proc do smaku
marchewka 1 szt
porcja rosołowa z kurczaka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa

Do garnka wlewamy 3 szklanki wody,wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki,porcję rosołową i startą na tarce o grubych oczkach marchewkę.Wrzucamy przyprawy.Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy starte na tarce o średnich oczkach buraki.Po kilku minutach dodajemy troszkę kwasku cytrynowego.Gotujemy wszystko jeszcze 5 minut,po czym zestawiamy garnek z ognia,dolewamy śmietany wg uznania i wstawiamy garnek z powrotem na ogień,żeby wszystko się zagotowało.Gotową zupę posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Saz 01.12.2023 13:12
Dodaję 2 lub 3 żabki czosnku trochę cukru. Lubię zupy na szyjce - część szyjki - lub na skrzydle indyka. Przepis ok. Ewa
zuzanna6 01.03.2011 08:51
bardzo lubię zupę buraczkową i robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak