Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 40 dag
białko 4 szt
cukier 0,5 szklanki
cukier waniiowy 15 g
skórka z cytryny 0,5 łyżeczki
masło 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z jabłek

Żaroodporne naczynie wysmarować masłem. Jabłka umyć, ułożyć na brytfannie, podlać wodą i upiec, wstawiając do nagrzanego piekarnika. Gdy są miękkie, wyjąć, przetrzeć przez sito. Przecier przełożyć do rondla, dodac cukier (pozostawić 2 łyzki) i utarta skórkę z cytryny, podsmażyć aby zgęstniał. Z białek i pozostałego cukru ubić sztywną pianę. Puszystą pianę wymieszać z gorącym przecierem. Masę wyłożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego piekarnika. Gdy wyrośnięty suflet się zrumieni, wyjąć i zaraz podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 20.07.2012 23:24
pyszny
romanrafal
romanrafal 24.06.2012 09:22
świetny przepis
olkaaa 12.06.2012 23:20
rewelacyjny przepis
Betka 31.05.2012 17:37
mmmmm coś dla mnie;)
m1monika 18.05.2012 08:18
pyszny!!!
ewaa 08.12.2011 20:06
mniamm... super deserek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak