Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa czekoladowo – imbirowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

na 2 kawy po 150 ml tabliczka gorzkiej czekolady
150 ml mleka
starta skórka z połowy pomarańczy
espresso 1 podwójne

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa czekoladowo – imbirowa

Wrzucić czekoladę do rondelka, wlać mleko, dodać skórkę z pomarańczy i imbir. Wszystko podgrzać aż do rozpuszczenia się czekolady - następnie wlać gorącą kawę. Na koniec wszystko przecedzić przez sito i wlać do filiżanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak