Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa koperkowa z wędliną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 l
marchew 1 szt
seler 0,5 szt
pietruszka 1 szt
koper 2 pęczki
wędlina 25 dkg
cebula 1 szt
sól, pieprz
mąka 3 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: zupa koperkowa z wędliną

bulion ugotwać ze startymi warzywami i gotowac 30 min. Pod koniec wyjac warzywa i wsypać pokrojony koperek chwile pogotwac i dodac rozmieszaną mąke. Dopawić do smaku, Na patelni usmazyc pokrojona w kostke wędlinę i cebule. dodac do zupy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak