Sposób przygotowania

Jajka rozdzielamy na żółtka i białka. Składniki układamy warstwowo. Na samym dole białka starte na tarce o duzych oczkach. Warstwę białek posypujemy połową startego sera, a następnie pokrywamy warstwą majonezu. Na majonez sypiemy przyprawy, ale z umiarem, gdyż same składniki już nadadzą sałatce wyrazisty smak. Na posypany przyprawami majonez wyłożyć rozgniecionego tuńczyka, którego posypujemy warstwą posiekanej cebuli. Kolejne warstwy stanowia: reszta żółtego sera, majonez posypany przyprawami i starte na małych oczkach tarki żółtka. Niektórzy preferują dodawanie warstwy zamrozonego i startego na tarce masła między tuńczykiem a cebula, ale dla mnie jest ona zbędna. Wiem też, że występują wariacje z kukurydzą, ale ja uwielbiam tę wersję :)

Komentarze

  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Takie sałatki bardzo lubię, często je robię w niedzielę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !