Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z kurczaka 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 duża pierś kurczaka
2 marchewki
kawałek selera
1 por
2 kostki rosołowe
pieprz sól do smaku
3 duże ugotowane różyczki brokuła
2 łyżki żelatyny
pietruszka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z kurczaka 2

1. Jajko ugotować. Pokroić.
2. Ugotować rosół: do garnka z wodą włożyć pierś. Po zagotowaniu się wody. Wodę wylać, opłukać pierś i wlać do garnka czystą wodę. Dodać marchewkę, pietruszkę, seler i por. Gotować przez godzinę na wolnym ogniu. Wyjąć warzywa i mięso z wywaru. Dolać wody (jeśli będzie taka potrzeba). Zagotować wywar i dodać 2 kostki rosołowe. Wymieszać. Dodać żelatynę, wymieszać.
3. Warzywa i mięso pokroić.
4. W pucharkach układać kolejno: mięso, warzywa, plasterek jajka, pół różyczki brokuła.
5. Całość zalać przygotowanym bulionem (punkt 2)
6. Wstawić do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 03.09.2011 20:20
bardzo lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak