Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z selerów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 szt
ziemniak 1 szt
masło 1 łyżka
śmietana 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z selerów

Seler i ziemniak obrać ze skórki, pokroić w kawałki, zalać wodą, osolić i ugotować do miękkości. Następnie odstawić, troszkę ostudzić i zmiksować. Posolić. Zaprawić śmietanką, dodać masło. Sos selerowy podaje się do gotowanego mięsa i drobiu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 20.03.2013 23:21
bardzo smaczne i dietetyczne danie
olkaaa 18.06.2012 13:16
jeszcze takiego nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak