Sposób przygotowania

Umyte i pokrojone grzyby podsmażyć w garnku z cebulą, dodać bulion i gotować około 20 minut. Do zupy dodać śmietanę i gotować jeszcze około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać wszystkie składniki aż do uzyskania jednolitej masy. Gęstość zupy regulować bulionem. Podawać z ubitą śmietaną i świeżymi ziołami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    0,5 kg szlachetnych grzybów i to wszystko zepsute kostką - po co?
  • 8
    original
    Opublikowano

    gośka

    Jeśli wolisz możesz gotować w inny sposób:) Ja lubię tak, więc tak podałam:) Ale można przecież nieco zmodyfikować każdy przepis według własnych upodobań
  • 1
    original
    Opublikowano

    remprzem

    Ponieważ niektórzy gotują zupy ma kostkach bo są np. wegetarianami.
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    po co pyza te smieszne komentarze?nie gotuj tak i juz
  • 1
    original
    Opublikowano

    gośka

    Na zdjęciu zupka z dodanymi jeszcze warzywami:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota67

    świetna
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ja też większość zup gotuje na kostkach rosołowych, bo to i szybciej i mniej kalorycznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    a mi pasuje:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    na wigilie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !