Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

5.0
(33)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borowiki 0,5 kg
śmietana kremówka 0,5 litra
cebula 2 sztuka
czosnek 2 ząbki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Umyte i pokrojone grzyby podsmażyć w garnku z cebulą, dodać bulion i gotować około 20 minut. Do zupy dodać śmietanę i gotować jeszcze około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać wszystkie składniki aż do uzyskania jednolitej masy. Gęstość zupy regulować bulionem. Podawać z ubitą śmietaną i świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 29.09.2011 18:14
na wigilie
Magdalena80 20.02.2011 23:38
a mi pasuje:)
berys18 16.02.2011 10:50
ja też większość zup gotuje na kostkach rosołowych, bo to i szybciej i mniej kalorycznie
Dorota67 28.09.2010 14:07
świetna
gośka 06.06.2010 21:51
Na zdjęciu zupka z dodanymi jeszcze warzywami:)
Kate131 29.05.2010 20:44
po co pyza te smieszne komentarze?nie gotuj tak i juz
remprzem 27.05.2010 21:31
Ponieważ niektórzy gotują zupy ma kostkach bo są np. wegetarianami.
gośka 25.05.2010 15:38
Jeśli wolisz możesz gotować w inny sposób:) Ja lubię tak, więc tak podałam:) Ale można przecież nieco zmodyfikować każdy przepis według własnych upodobań
SmacznaPyza 25.05.2010 09:16
0,5 kg szlachetnych grzybów i to wszystko zepsute kostką - po co?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak